Floraliën 2021

Flore de Gand zoekt nog steeds historische beelden en boeiende getuigenissen uit het rijke Gentse sierteeltverleden. Deze beelden worden in een Gentse streetview geplaatst, en opgenomen als knooppunten in onze dynamische wandelroutes.

Heeft u nog oude foto’s van het tuinbouwbedrijf of de bloemenwinkel van uw (groot)ouders? Van bloemenmarkten of bloemenstoeten? Ontmoette u de liefde van uw leven op de Floraliën? Of ploeterde u na schooltijd nog tussen de bloembedden?

In mei 2021 heten we jullie van harte welkom aan onze interactieve tafel op de Gentse Floralien! Breng uw foto’s mee, scan ze in, en vertel meteen ook uw verhaal. Alle beelden en bijhorende getuigenissen worden verzameld op een interactieve kaart. Die stippelt wandel- en fietsroutes uit in Gent en omgeving, op maat van uw interesses en voorkeuren.

Geen kruiwagen ter beschikking voor al die fotoalbums, of is mei 2021 iets te ver weg? Geen probleem. Beelden opladen kan vandaag al op deze website. Op afspraak komen we bij u langs (floredegand@ugent.be). En hou zeker de activiteiten in het oog. We laten de interactieve tafel dit jaar alvast enkele keren proefdraaien op verschillende locaties. Van 14 september tot 9 oktober staat de tafel in de Krook.

Tot binnenkort!

Buitenaanzicht van het Botanisch Instituut in de Ledeganckstraat