Verhalen

Spreken over horticultuur begint bij de kiem. Verhalen en getuigenissen van kwekers, telers en botanici bieden een unieke blik op onder meer de (geschiedenis van) verschillende teeltmethodesverdwijnende manuele technieken en specifieke eigenschappen van een plant. Flore de Gand stelde een draaiboek en een bijhorende vragenlijst. samen die gebruikt kunnen worden om die kennis mee in kaart te brengen en te registreren zodat ze duurzaam bewaard en verdergezet kan worden. 

Hoewel de pandemie eenvoudige toegang tot siertelers en sierteeltbedrijven verhinderde, werden in  samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde en het Proefcentrum voor Sierteelt toch enkele filmpjes gemaakt.  

Er werd in eerste instantie gekeken naar bijzondere en verdwijnende manuele technieken zoals enten of griffelen en stekken.  Op deze manier kwamen drie filmpjes tot stand:

Deze filmpjes werden toegevoegd aan de interactieve kaart en zijn online raadpleegbaar. De filmpjes geven een aanzet voor de Floraliën community om hiermee verder aan de slag te gaan.